Gurmansko doživetje ni nikoli samo stvar okusa, je preplet vseh čutil, vonjev, pogledov,
dotikov, zvokov. Vtis, ki ga pusti za sabo, besede težko opišejo. Prepojen je z dobrim vzdušjem in toplino. To začutimo v prostoru, ki ob vsem tem oživi. Seveda temelj predstavlja kvaliteta okusa. Brez njega je vse ostalo nično.
Vse bistvene elemente gurmanskega kuhanja v zgodbo o uspehu že vrsto let prepletata Tanja in Damjan Fink, partnerja v zasebnem in poslovnem odnosu.

Vesna Šteblaj

TAKE AWAY UMAMI

KUHARSKI PREPLET DAMJANA, TANJE IN YOSHIJA

V kulinarično zgodbo se je prepletla trojica tako različnih mojstrov priprave jedi, a hkrati tako enotnih v ljubezni do kuhanja in vsega lepega, kar kuhanje prinaša.

V mesecu decembru bodo trije akterji pod isto streho Hiše Fink za vas vihteli kuhalnice, nože
in spatule – dovršeni skupni jedilnik bo zadovoljil vse vaše okuse. Preberite jedilnik …
postanite lačni … in najdite jed zase.

DEDIŠČINA

Z globokim spoštovanjem do dediščine in iskreno ljubeznijo do kuhanja Hiša Fink sledi jasni viziji in dolgi tradiciji.
Smo gostilna ugodja, udobja in neizmernih užitkov ob preizkušanju izvrstnih in raznolikih okusov.
 
Kuhinja Hiše Fink je globok poklon koreninam, tako družinskim kot nadzemeljskim in podzemeljskim.

PRISEGA

Ves čas prisegamo na:

Pristnost. Kaj je bolj pristno od prvega poljuba Damjana in Tanje, temeljnega kamna hiše Fink?

Lokalnost. Je kaj bolj lokalnega od peteršilja z vrta mame Fink?

Aktualnost. Kaj je aktualnejše od kuharja, ki sanjsko kuha in kuha tudi, kadar sanja?
Hvaležnost. Obstaja kaj vrednejše od zveste ekipe, ki verjame, močno verjame v našo vizijo, s katero je trud tudi užitek? 
Tradicijo. Kaj je lahko bolj tradicionalno od receptov mame Kos?

Jedilnik je povezan s kraji, lepimi spomini in nama ljubimi ljudi.

NAVDIH

Navdih za jedilnik črpamo predvsem iz narave. Ker so prebujanja tako doma kot v naravi
najnežnejša in najbolj vznemirljiva.
Jedilnik je vodič po taščinem vrtu, bližnjem gozdu in sosedovem travniku. Zelišča so
nabrana na našem vrtu, dišavnice in trobentice na brežini reke Krke, sire kupujemo od lokalnih sirarjev, jajca iz proste reje pa so s sosedove kmetije. Štruklji so globoko zapisani v slovenski gastronomiji. Med so čebele nabirale v bližnjem gozdu. In kruh … ja, kruh je, kot se za tradicijo spodobi, spekla kuharjeva mati v krušni peči.